Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto talopakettien kimpussa

Talopaketin hinnan lisäksi asiakkaan on saatava tietää, mitä muita pakollisia hankintoja hän joutuu talopaketin lisäksi tekemään saadakseen asumiskelpoisen kodin, muistuttaa Kuluttajavirasto.

Kuluttajavirasto vaatii talopakettien valmistajilta yksityiskohtaisia tietoja pakettien hinnoista ja sisällöstä. Viraston mukaan yritysten verkkosivuilta ja kuvastoista ei aina löydy kuluttajansuojalain mukaisia riittäviä hintatietoja.

Pientaloteollisuus (PTT) kertoo antavansa uudet ohjeet asiasta ensi viikolla. PTT:n toimitusjohtajan Aarne Jussilan mukaan vertailukelpoisten hintatietojen antaminen on kuitenkin vaikeata, sillä ostajilla on hyvin erilaisia vaatimuksia.

- Joku haluaa asentaa keittiön itse ja joku toinen haluaa sen valmiiksi asennettuna, Jussila vertaa.

Kuluttajavirasto huomauttaa, että asiakkaan on saatava tietää, mitä ilmoitetulla hinnalla saa ja mitä muita pakollisia hankintoja asiakas joutuu talopaketin lisäksi tekemään saadakseen asumiskelpoisen kodin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme