Mainos
Mainos

Kuluttajien luottamus ennätyslukemissa – usko omaan ja Suomen talouteen vahva

Kuluttajien luottamus on noussut uuteen ennätykseen, käy ilmi Tilastokeskuksen tänään julkaisemasta kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli helmikuussa 25,8, ja se on mittaushistorian korkein. Tammikuussa vastaava luku oli 24,2. Mittaukset on aloitettu vuonna 1987.

Vertailun vuoksi, indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,3.

Indikaattorista käy ilmi, että odotus työttömyyden vähenemisestä Suomessa vahvistui helmikuussa selvästi verrattuna tammikuuhun.

Helmikuussa kuluttajien odotukset sekä omasta että Suomen taloudesta ja työttömyydestä olivat valoisat. Arviot myös omista säästämismahdollisuuksista olivat hyvät.

Luottamusindikaattorin tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin helmikuussa 1146 Suomessa asuvaa henkilöä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot