Mainos
Mainos

Kuluttajien luottamus koheni

Kuluttajien näkemykset omasta taloudestaan ja säästämismahdollisuuksistaan olivat marraskuussa myönteiset. Sen sijaan työttömyyskehitykseen suhtauduttiin pessimistisesti ja Suomen talouteen epäilevästi.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli marraskuussa hieman korkeampi kuin lokakuussa ja selvästi parempi kuin vuosi sitten. Tilastokeskuksen julkistaman kuluttajabarometrin mukaan marraskuussa indikaattorin pisteluku oli 9,5, kun se lokakuussa oli 7,8. Marraskuussa kolmannes kuluttajista uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana ja vastaavasti neljännes arvioi maamme talouden huononevan. Vastaavat osuudet olivat vuosi sitten hyvin pessimistiset.

Oman taloutensa kohentumiseen luotti marraskuussa 26 prosenttia kuluttajista, ja vain kymmenen prosenttia kuluttajista pelkäsi oman taloutensa huononevan. Kuluttajien arviot ja odotukset taloudesta ovat suurimmaksi osaksi heikentyneet kesäkuusta alkaen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme