Mainos
Mainos

Kuluttajien luottamus pohjalukemissa

Kuluttajien luottamus omaan talouteensa on heikentynyt alimmilleen sitten vuoden 1997. Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan kuluttajien arviot Suomen taloudellisesta tilanteesta ovat suunnilleen yhtä synkät kuin vuonna 2001.

Mitään romahdusta ei kuitenkaan tullut huhtikuuhun verrattuna, sillä kuluttajien talousluottamus on ollut jo pitkään alamäessä. Luottamusindikaattorin pisteluku on 11,1, kun huhtikuussa se oli 12,6.

Vuoden takaiseen pudotus on selvä, sillä viime vuoden toukokuussa pisteluku oli 17,7.

Myös kotitalouksien säästämismahdollisuudet ja arviot Suomen työttömyydestä ovat kuluttajien mielestä heikentyneet. Erityisen voimakkaasti ovat ropisseet alas arviot kestokulutustavaroiden ja lainanoton edullisuudesta.

Teollisuus luottavainen

Heikentynyt maailmantalous ei ole vienyt suomalaisen teollisuuden luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Elinkeinoelämän luottamusindikaattorin mukaan teollisuuden odotukset ovat kohonneet hieman huhtikuusta.

Palvelualoilla luottamus pysyi vahvana. Sen sijaan rakentamisessa indikaattori heikkeni, mutta pysyi kuitenkin pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme