Mainos
Mainos

Kuluttajien luottamus yhä korkealla

Suomalaiset arvioivat yhä säästämismahdollisuutensa ja rahatilanteensa erinomaisiksi.

Suomalaisten luottamus talouteen on säilynyt ennallaan. Kuluttajien taloudelliset mielialat tiivistävä luottamusindikaattori oli elokuussa 14,4 eli sama kuin viime kuussa. Tilastokeskuksen mukaan luottamus talouteen oli kuitenkin hieman vahvempi kuin viime vuoden elokuussa ja pitkällä ajalla keskimäärin.

Kuluttajien luottamusindikaattorin kaikissa neljässä osatekijässä oli elokuussa vain pieniä muutoksia heinäkuuhun verrattuna. Varovaisuus sekä oman että Suomen talouden suhteen kasvoi hieman. Kuluttajien odotukset omasta taloudestaan olivat jo toista kuukautta peräkkäin huonommat kuin vuoden takaiset. Odotukset olivat myös hieman heikommat kuin keskimäärin vuoden 1995 jälkeen.

Rahatilanteensa ja säästämismahdollisuutensa kuluttajat arvioivat kuitenkin yhä erinomaisiksi. Toisaalta kuluttajat laskivat, että lainanoton kannattavuus on heikentynyt. Myös inflaation kiihtymistä ennakoitiin.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin haastateltiin 1500:aa Suomessa asuvaa henkilöä elokuun alkupuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme