Mainos
Mainos

Kuluttajien usko talouteen jatkuu vahvana

Kuluttajat uskovat Suomen taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana. Myös käsitykset omista säästämismahdollisuuksista ovat vahvistuneet.

Kuluttajien luottamus talouteen vahvistui kesäkuussa ja oli selvästi korkeampi kuin vuosi sitten. Joka kolmas kuluttaja uskoo Suomen taloustilanteen paranevan lähimmän vuoden aikana. Niin ikään käsitys omista säästämismahdollisuuksista on vahvistunut. Kuluttajien tulevaisuudenodotuksia kuvaavan luottamusindikaattorin saldoluku oli kesäkuussa 14,3 eli hieman korkeampi kuin toukokuussa ja selvästi korkeampi kuin vuosi sitten, jolloin saldoluku oli 7,2.

Tilastokeskuksen mukaan indikaattorin neljästä osatekijästä säästämismahdollisuuksien arviot paranivat toukokuuhun verrattuna ja näkemykset omasta ja Suomen taloudesta sekä työttömyyskehityksestä pysyivät suunnilleen ennallaan. Oman taloutensa kohentumiseen luotti kesäkuussa lähes joka kolmas kuluttajista ja vain 9 prosenttia pelkäsi taloutensa huononevan vuoden kuluessa.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 28.06.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot