Mainos
Mainos

Kulutusluotot tekevät edelleen kauppansa

Kotitalouksien kulutusluotot kasvoivat viime vuonna 12 prosenttia. Suomalaisilla oli kulutusluottoja vuoden lopussa 33,7 miljardia markkaa.

Kulutusjuhlaa alennusmyynneissä

Asuntoluotot lisääntyivät sitäkin nopeammin eli 13 prosentin vuositahtia. Kotitalouksilla oli vuoden lopussa asuntoluottoja kaikkiaan 141,1 miljardin markan edestä. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen luottokantatilastosta, joka kuvaa kotimaisten rahoituslaitosten, valtion ja sosiaaliturvarahastojen luotonantoa.

Kulutusluottokanta on noussut kiihtyvästi vuodesta 1995, jolloin se oli alimmillaan 80-luvun lopun huippuvuosien jälkeen. Ennätysvuonna 1988 kulutusluottokanta kasvoi edellisvuodesta yli 40 prosenttia.

Luotonannon painopiste on siirtymässä pankeilta rahoitusyhtiöille. Pankkien osuus on laskenut vuoden 1995 73 prosentista viime vuoden 55 prosenttiin, kun rahoitusyhtiöiden osuus on samaan aikaan noussut 27 prosentista 44 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme