Mainos
Mainos

Kuopion Puhelin hankki uuden tytäryhtiön

Kuopion Puhelin Oyj (KPY) on ostanut osake-enemmistön kuopiolaisesta toimisto- ja tietotekniikka-alan jälleenmyyjästä Ascomp Toimistoautomaatio Oy:stä. Uuden tytäryhtiön myötä KPY-konsernin liikevaihto nousee yli 200 miljoonaan markkaan ensi vuonna. KPY pyrkii vahvistamaan kaupalla asemiaan erityisesti langattomassa matkaviestinnässä.

-Saavutamme matkapuhelinten ja -liittymien myynnissä johtavan markkinaosuuden Kuopion seudulla. Varsinkin matkapuhelinten kaupassa on tapahtunut viime aikoina keskittymistä. Kauppa lujittaa maakunnallisuutta kilpailussa valtakunnallisia ketjuja vastaan, kertoo KPY:n toimitusjohtaja Pertti Laiho.

Kymmenen vuotta toiminut Ascomp on markkinajohtaja toimistoautomaation alalla Kuopion seudulla sekä merkittävä tietokoneiden ja matkapuhelinten jälleenmyyjä. Yhtiön liikevaihto on noussut kymmenessä vuodessa 11:stä lähes 50 miljoonaan markkaan.

Palveluverkosto laajentunee

Kauppahintaa osapuolet eivät kerro. Kaupassa siirtyy KPY:lle 52 prosenttia Ascompin osakkeista. Yrityksen kaksi perustajaa ja omistajaa jatkavat KPY-konserniin siirtyvän yrityksen johdossa. Heille kummallekin jää 24 prosenttia osakkeista. Ascompin 30 työntekijän asema säilyy ennallaan. Yritysten toimipisteet ja nimet säilyvät myös.

Yritykset saattavat tulevaisuudessa laajentaa palveluverkostoaan Pohjois-Savossa. Ascompilla on nyt kaksi myymälää Kuopiossa ja KPY:llä on Kuopion toimintojen lisäksi aluetoimipiste Varkaudessa. Laihon mukaan yritysten tuotteissa ja toimipisteissä ei ole paljon päällekkäisyyksiä. Finnet-yhtiöihin kuuluva KPY omistaa jo vähemmistöosuuden kuopiolaisesta uusmediayrityksestä sekä Kuopion Kaapelitelevision.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme