Mainos
Mainos

Kuorma-autoilijat uskovat kuljetusten kasvuun

Yli kolmannes kuorma-autoyrittäjistä uskoo kuljetusmäärien kasvavan lähimmän puolen vuoden aikana ja vain kymmenesosa kuljetusten vähenevän. Yrittäjistä odottaa kuitenkin maksutasojen laskua useampi kuin maksujen nousua. Lisäksi investoinnit näyttävät jäävän niin pieniksi, että kaluston keski-ikä vanhenee nykyisestä noin kymmenestä vuodesta.

Tiedot käyvät ilmi Suomen kuorma-autoliiton tekemästä ensimmäisestä kuljetusbarometrista. Tiedustelu kattaa erityyppiset ja eri puolilla maata toimivat kuljetusyritykset. Liitto aikoo jatkossa julkaista barometria kaksi kertaa vuodessa.

Kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio tulkitsee tuloksia niin, että kuljetusten kysyntä on kasvamaan päin mutta kannattavuus ei kehity niin kuin pitäisi. Tämä näkyy odotuksissa niin maksutasosta kuin investoinneista.

Kuljetusmäärien uskovat kasvavan etenkin eteläisen Suomen yrittäjät ja ulkomaanliikenteen harjoittajat. Pohjois-Suomessa näkymät ovat pessimistisemmät kuin muissa suurlääneissä. Eri aloista näkymät ovat muita heikoimmat metsäalan kuljetusyrityksillä ja säiliöautoliikenteessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme