Mainos
Mainos

Laskun maksaminen hankaloituu helmikuussa – suoramaksua tarjoaa vain puolet

Vain noin puolet laskuttavista yrityksistä on lähtenyt mukaan suoramaksuun, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Suoramaksu on vaihtoehto suoraveloitukselle, joka päättyy EU-asetuksen mukaisesti perjantaina. Toinen suoraveloituksen tilalle tarjottu vaihtoehto on e-maksu, jonka voi maksaa nettipankissa.

Muutos voi hankaloittaa laskujen maksamista niillä, joiden on syystä tai toisesta vaikea asioida nettipankissa. Näihin kuluttajiin kuuluu muun muassa iäkkäitä, näkövammaisia ja laitospotilaita.

Suomen Yrittäjistä kerrotaan, että erityisesti monet pienet ja keskisuuret yritykset ovat jäämässä suoramaksun ulkopuolelle, koska sen käyttöön ottaminen olisi kallista. Tällaisten yritysten suoraveloitusasiakkaat saavat vastedes paperilaskun. Useimmat suuret yritykset alkavat käyttää suoramaksua. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot