Mainos
Mainos

Kvaerner Masa-Yardsille esisopimus öljyntuotantolaivasta

Kvaerner Oil&Gas Norway on saanut öljyntuotantolaivan esisopimuksen öljy-yhtiö Esson norjalaiselta tytäryhtiöltä Esso Norwaylta. Lopullinen sopimus on tarkoitus allekirjoittaa maaliskuun aikana.

Hankkeeseen liittyvä tuotantolaivan runko rakennetaan Kvaerner Masa-Yardsin Turun telakalla. Kaupan kokonaisarvo on 1,5 miljardia markkaa, josta Masa-Yardsin osuus on noin kolmannes.

Tuotantolaiva tulee Esso Norwayn operoimalle Jotun-kentälle. Rungon valmistus alkaa kesällä 1997 ja se toimitetaan noin vuotta myöhemmin loppuvarustelua varten Kvaerner Rosenbergin telakalle Stavangeriin, missä siihen asennetaan öljyntuotantolaitteisto ja ankkurointijärjestelmä. Laivan runko on samanlainen kuin Turun telakalla rakenteilla oleva Njord B -öljyvarastotankkeri.

Toimitusjohtaja Martin Saarikangas sanoo, että tilaus vahvistaa edelleen Kvaerner Masa-Yardsin asemaa öljyntuotantolaivamarkkinoilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme