Mainos
Mainos

Kvaernerille miljoonatilaus

Brittiläis-norjalainen konepajayhtiö Kvaerner on ilmoittanut, että sen selluteollisuuden laitteita valmistava yksikkö on saanut yhteensä 500 miljoonan Suomen markan arvoiset laitetilaukset Suomesta, Ruotsista ja Brasiliasta.

Kvaerner Pulping ei eritellyt torstaina kauppojen arvoa. Suomesta tilaaja on Kymin Voima, joka on tilannut kerrosleijukattilan Kuusankoskelle Kymi Paperin Kuusaanniemen tehdasalueelle rakennettavaan uuteen voimalaitokseen.

Kvaernerin mukaan kattilasta tulee kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista ja se käyttää polttoaineenaan kuorta, metsähaketta, biolietettä ja turvetta. Ruotsalainen tilaaja on Lidköping Värmeverkin jätteenpolttolaitos, jolle Kvaerner toimittaa jätteenpolttokattilan.

Brasilialainen Aracruzin sellutehdas on puolestaan lisäämässä selluntuotantoaan ja on sitä varten uusimassa ja nykyaikaistamassa yhtä sellukattiloistaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme