Mainos
Mainos

Kyläkauppojen investointituki jatkuu

Tuki on tarkoitettu kyläkauppojen palvelujen parantamiseen ja monipuolistamiseen. Investointeihin on varattu kaikkiaan 3 miljoonaa euroa.

Haja-asutusalueiden kyläkauppojen investointituki saa jatkoa. Tukea voidaan vastaisuudessakin myöntää sellaisiin haja-asutusalueiden kyläkauppojen investointeihin, jotka parantavat tai monipuolistavat kaupan palveluja.

Investointituki oli voimassa jo 2004-2006, ja sen tarkoituksena on ollut turvata haja-asutusalueiden kyläkauppojen toiminnan jatkuvuus. Avustus on tarkoitettu sellaisille myymälöille, joiden päivittäistavaroiden myyntipinta-ala on alle 400 neliömetriä ja vuosimyynti alle 2 miljoonaa euroa.

Avustusta voidaan myöntää ensi vuoden alusta enintään vuoden 2011 loppuun, ja investointeihin on varattu 3 miljoonaa euroa. Myönnettävä avustus voi olla enintään 40 prosenttia hankkeen kuluista.

Kyläkauppojen investointitukea koskeva valtioneuvoston asetus tulee voimaan kesäkuun puolessavälissä. Valtioneuvosto hyväksyi asetuksen tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme