Mainos
Mainos

Kymmenen pk-yritystä Goma-vastakauppaohjelmaan

Kymmenen pientä ja keskisuurta suomalaisyritystä on valittu Hornet-ostojen vastakaupaksi hyväksyttyyn Goma-ohjelmaan. Tavoitteena on luoda pk-yrityksille pitkäjänteistä vientiä Yhdysvalloissa.

Mukaan valitut yritykset ovat Bioka Nurmijärveltä, Centaurea Seinäjoelta, Eagle Group Kotkasta, Mitron Forssasta, Modultek Helsingistä, Finnsonic Lahdesta, Omniweight Control Lappeenrannasta, Kojex Joroisista, SF-Variation Nurmijärveltä ja Spacemakers SC Lappeenrannasta.

Yrityksille yhteistä on niiden vientihakuisuus. Niiden tuotteita ovat mm. teollisuuden ultraäänipesulaitteet, hapenpoistaja elintarvikepakkauksiin, julkisen liikenteen informaatiojärjestelmät ja Windows-ympäristön tilanhallinta-ohjelmisto.

Ohjelmaan mukaan päässeille yrityksille tehdään mm. markkinaselvityksiä ja yhteistyökumppaneiden kartoituksia, avataan neuvottelukontakteja sekä annetaan neuvottelukoulutusta ja lainopillisia palveluja sopimusneuvotteluissa.

Goma-ohjelma hyväksyttiin hävittäjäkauppojen vastakaupaksi ensi kerran jo 1994. Silloin ohjelman kautta hankkiutui Yhdysvaltojen markkinoille neljä suomalaista pk-yritystä, joista kolme on vakiinnuttanut vientinsä. Ohjelman tämän osan tuloksia voidaan arvioida loppukeväällä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme