Mainos
Mainos

Kysely: Suomalainen luottaa perheyrityksiin ja pitää pörssiyhtiöitä ahneina

Suomalaiset luottavat vahvimmin kotimaisiin perheyrityksiin, ilmenee Suomalaisen Työn Liiton teettämästä kyselystä. Heikoimmin luotetaan pörssiyrityksiin ja ulkomaisessa omistuksessa oleviin yrityksiin.

Yli puolet suomalaisista pitää pörssiyhtiöitä ja ulkomaisia yrityksiä ahneina. Perheyrityksiin taas liitetään jatkuvuus, työntekijäystävällisyys ja vastuullisuus.

Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajan Tero Lausalan mukaan suomalaisten negatiivinen kuva ulkomaisista yrityksistä voi johtua esimerkiksi Microsoftin laajoista irtisanomisista.

Kyselyn mukaan suomalaisyrittäjän tärkeimmät tehtävät ovat työpaikkojen säilyttäminen ja verojen maksaminen. Kolmanneksi tärkeimpänä pidetään yrityksen kannattavuudesta huolehtimista.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi tuhat ihmistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot