Mainos
Mainos

Kysely: Teollisuus- ja palveluyritysten kannattavuus hyvä

Teollisuuden ja palveluyritysten kannattavuus on tällä hetkellä pääsääntöisesti hyvällä tasolla, kertoo tuore rahoituskysely.

Teollisuusyritykset myös odottavat kannattavuutensa paranevan jatkossa, kun taas palveluyritykset uskovat tilanteen pysyvän lähes ennallaan.

Teollisuus- ja palveluyritysten rahoituskyselyn ovat teettäneet Teollisuuden ja Työnantajain keskusliitto, kauppa- ja teollisuusministeriö sekä Suomen Pankki. Toukokuussa tehdyn kyselyn perusteella merkittävä osa palvelualan yrityksistä suunnittelee lisäävänsä henkilöstöään.

Teollisuudessa reilu viidennes vastaajista aikoo hankkia lisätyövoimaa, mutta yhtä monet teollisuusyritykset ilmoittavat harkitsevansa supistusten tekemistä.

Kyselyyn vastasi yli 270 erikokoista teollisuusyritystä ja 465 palveluyritystä eri puolilta maata. Kyselyn toteutti Tilastokeskus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme