Mainos
Mainos

LähiTapiola aloittaa yt:t - 400 työpaikkaa vaarassa

Vakuutusyhtiö LähiTapiola aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 400 työpaikan menetykseen.

Taustalla on LähiTapiolan mukaan yhtiörakenteen muuttuminen, joka vähentää työvoiman tarvetta sisäisissä tuki- ja kehitystoiminnoissa.

Tapiola ja Lähivakuutus fuusioituivat vuoden vaihteessa. Lisäksi LähiTapiolan pankki yhdistyy S-Pankin kanssa toukokuun alussa. Ryhmän eläkevakuutusyhtiö ELO aloitti toimintansa vuoden vaihteessa.

-Kustannustasomme on kilpailijoihin verrattuna selvästi korkeampi. Säilyttääksemme kilpailukykymme lähivuosina, meidän on karsittava kuluja ja tehostettava toimintaa, perustelee LähiTapiolan pääjohtaja Erkki Moisander.

Yhtiön mukaan kannattavuuden parantaminen edellyttää 50-60 miljoonan euron vuosittaisia kulusäästöjä, jotka saavutetaan tieto- ja informaatiotekniikassa, fuusiosta aiheutuneilla synergiahyödyillä sekä henkilöstökuluja vähentämällä.

LähiTapiola-ryhmässä työskentelee noin 4000 henkilöä. Yt-neuvottelujen on määrä päättyä toukokuun loppuun mennessä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot