Mainos
Mainos

Lainoista halutaan yhteisrekisteri

Suomen Asiakastieto Oy:n lakiasiainpäällikkö Juuso Jokelan mukaan tieto ihmisten kaikista lainoista olisi hyvä kerätä yhteen rekisteriin.

Jokelan mielestä niin sanottu positiivinen luottorekisteri, josta näkyisi tieto luottoa hakevan henkilön olemassa olevista luotoista, estäisi ylivelkaantumista.

– Tieto siitä, kuinka paljon henkilöllä on luottoa, antaisi luotonantajalle paremmat edellytykset harkita lainan myöntämistä, Jokela toteaa MTV3:n uutisille.

Tällä hetkellä luotonantaja saa luottotietorekisteristä tiedon vain siitä, onko luoton hakijalla maksuhäiriöitä.

Suomen Asiakastieto Oy:n tietojen mukaan suomalaisten suruton velanotto ei ole lisännyt maksuhäiriöiden määrää. Vaikka kulutus- ja pikaluottojen määrä onkin lisääntynyt, on maksuhäiriöiden määrän kasvu pysähtynyt viimeisen puolen vuoden tilastoissa.

Suhteellisesti eniten maksuhäiriöitä on keski-ikäisillä.

– Nuoret eivät ole erityisen ylivelkaantuneita, mutta valitettavasti nuorten määrä tilastoissa on lisääntymässä, Jokela kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme