Mainos
Mainos

Laitonta internet-musiikkia yritetään saada kuriin

Musiikkiteollisuus etsii tällä hetkellä kuumeisesti järjestelmää, jolla laiton musiikin esittäminen ja kopioiminen internetissä saataisiin kuriin.

Musiikin löytäminen internetistä ei ole hankalaa - levy-yhtiöiden kotisivut tarjoavat näytteitä uutuuslevyistä, fan clubien kotisivuilta ja netti-jukebokseista löytää jos jonkinlaista musiikkia hittilistoista live-konsertteihin.

Ongelmaksi ovatkin muodostuneet laittomat jukeboksit, jotka laiminlyövät luvat ja tekijänoikeuskorvaukset. Laittomia jukebokseja on verkossa jo lähes parituhatta. Musiikkiteollisuus etsiikin nyt tunnistejärjestelmää, joka pystyisi jäljittämään verkosta laittomat yrittäjät. Käytössä on jo hakurobotteja, jotka tunnistavat luvattoman musiikki-esityksen sanahaun perusteella.

Kansainvälisellä musiikkiteollisuuden järjestöllä on tällä hetkellä syynissä tusinan verran järjestelmiä, joista se pyrkii löytämään tehokkaimman käyttöön jo syksyksi.
(MTV3/Leena Laakso)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme