Mainos
Mainos

Laivakaupoista isot vastuut valtiolle – veronmaksajien harteilla jo lähes seitsemän miljardia

Veronmaksajien vastuut alusrahoituksesta ovat lyhyessä ajassa kaksinkertaistuneet lähes seitsemään miljardiin euroon. 

Valtion Finnvera myöntää vientitakuita niin telakalle rakennusajaksi kuin laivan ostavalle varustamolle. 

– Suomessa ja myös kansainvälisesti finanssikriisin seurauksena valtioiden ja erityisrahoituslaitosten rooli on kasvanut, yksi osa tässä on tiukentunut pankkiregulaatio, sanoo liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta Finnverasta.

Meriteollisuus kiittelee, että Suomi on hoitanut asiat hyvin valtioiden välisessä kilpajuoksussa.

– Kyllä piskuinen Suomi on hoitanut asiansa hyvin tähänkin asti näissä tukiasioissa ja niin pitääkin. Suomen valtion kannattaa asettaa rima näissä tukiasioissakin niin, että ollaan maailman parhaalla tasolla, Meriteollisuuden puheenjohtaja Juha Heikinheimo kertoo.

Meriteollisuus muistuttaa että iso osa risteilijästä tehdään telakan ulkopuolella.

– Erityisesti nostaisin esiin, että tämän laajan alihankintaverkoston rahoitukselliset toimintamahdollisuudet pitää taata, Heikinheimo toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot