Mainos
Mainos

Laivamatkailun suosio laskussa

Suomen ja ulkomaiden välisen laivaliikenteen matkustajamäärä jäi tammi-lokakuussa 157 000 matkustajaa pienemmäksi kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Matkustajalaivat kuljettivat lokakuun merenkulkutilaston mukaan vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 13,7 miljoonaa matkustajaa.
Matkustajamäärän lasku johtui Ruotsin liikenteen matkustajien vähenemisestä. Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä oli tammi-lokakuussa 8,0 miljoonaa matkustajaa eli 286 000 matkustajaa vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Viron liikenteen matkustajamäärä kasvoi 73 000 matkustajalla 5,3 miljoonaan matkustajaan. Suomen ja Venäjän välisessä matkustajalaivaliikenteessä oli 248 000 matkustajaa. Saksan liikenteessä matkustajia oli 168 000. Latvian liikenteessä oli 4300matkustajaa. Puolasta Suomeen saapui alkuvuonna kaksi laivamatkustajaa. Suomen ja muiden maiden välisessä laivaliikenteessä oli 7900 matkustajaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme