Mainos
Mainos

Laki biopolttoainetavoitteiden kiristämisestä valmisteille

Suomen biopolttoainetavoitteet saattavat kiristyä Euroopan unionin velvoitteita tiukemmiksi. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan biopolttoaineiden osuus liikennepolttoaineista tulisi nostaa kymmeneen prosenttiin jo vuosina 2015-16, kun EU:ssa tavoitteena on vuosi 2020.

Vuonna 2020 Suomen tavoite olisi mahdollista nostaa jopa 20 prosenttiin.

Pekkarinen kertoo, että lakiesityksen valmistelu on alkamassa. Esityksen on määrä tulla eduskunnan käsiteltäväksi syksyllä.

Pekkarisen mukaan uusien puupohjaisten biodieseljalostamojen käynnistyminen vuosina 2013-14 antaa pohjaa tavoitteiden kiristämiselle. Hän arvioi, että laki varmistaisi niin sanotun toisen sukupolven biodieselin kysynnän Suomessa ja nostaisi Suomen alan johtavaksi tekijäksi Euroopassa.

Lakiesityksen valmistelu on alkamassa vauhdilla, sillä Pekkarinen nosti asian ensimmäistä kertaa esille vasta kaksi viikkoa sitten Varkauden biodieselkoelaitoksen vihkiäisissä.

(MTV3 - STT)

Katso Turkka Huhtalan juttu (Kauppalehden Talousuutiset 25.6.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme