Mainos
Mainos

Lännen Media: Asiantuntijat vaativat työajan pidentämistä

Asiantuntijat ehdottavat vastikkeetonta työajan pidentämistä ratkaisuksi Suomen talouden ongelmiin. Asiasta kirjoittaa 12 maakuntalehden muodostama Lännen Media. 

OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskanen, Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtaja Markus Äimälä ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen pitävät työajan pidentämistä palkkojen leikkaamista parempana vaihtoehtona, koska jälkimmäinen vaarantaisi yksityisen kulutuksen. 

– Vientinäkymät ovat niin huonot, että kaikkiin keinoihin pitää suhtautua ennakkoluulottomasti. Nyt vaaditaan asennemuutosta, Heiskanen sanoo Lännen Medialle. 

SAK torppaa työajan pidentämisehdotuksen

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly torppaa esityksen. Hänen mielestään tärkeämpää on löytää työtä työttömille.

– Koko ajan käydään työntekijän kukkarolla. On tehty yhteisöveron lasku ja maltilliset palkkaratkaisut, Lyly paaluttaa ay-liikkeen ”jo riittää” -kannan.

Juhana Vartiainen vaatii, että vientiteollisuudesta tehdään Ruotsin tapaan palkka-ankkuri muille aloille. Lylyn mukaan näin on jo tehty.

– Jos Vartiainen viitsisi katsoa, mitä todellisuudessa tapahtuu, hänen ei aina tarvitsisi viisastella Ruotsilla.

Työmarkkinajärjestöjen on päästävä sopuun vuoden 2016 palkoista ensi kesään mennessä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot