Mainos

Lännen tehtailta tulosvaroitus

Lännen Tehtaiden tulos heikkeni olennaisesti. Myynti jäi tammi-syyskuussa 1 070 miljoonaan markkaan, kun viime vuonna samalla ajanjaksolla päästiin 1 137 miljoonan markan tulokseen.

Liikevoitto aleni 19 miljoonaan markkaan. Rahoituserien, verojen ja vähemmistöosuuksien jälkeen voitoksi muodostuu noin 18 miljoonaa markkaa, mikä on 12 miljoonaa markkaa pienempi kuin tammi-syyskuussa viime vuonna.

Tuloksen heikkeneminen johtuu Machinium-ryhmän heikentyneestä kannattavuudesta ja konsernin nettorahoituskulujen kasvusta. Myynti jäi tavoitteista erityisesti Machinium-ryhmässä. Ryhmän liikevaihto oli 422 miljoonaa markkaa, kun viime vuonna tulos oli 457 miljoonaa markkaa.

Myynnin lasku johtui Ruotsin kruunun heikkenemisestä. Ruotsin yhtiöiden markkamääräinen liikevaihto aleni 243 miljoonaan markkaan, vaikka kruunumääräinen liikevaihto oli viime vuoden tasolla.

Kannattavuus oli olennaisesti edellisvuotta heikompi.

Muuttuneen suhdannetilanteen johdosta myös ryhmään kuuluvien Suomen yhtiöiden kannattavuus oli viimevuotista heikompi.

Machinium-ryhmän liiketulos ja tulos olivat selvästi tappiollisia ja viime vuotta heikompia. Elintarvikeryhmän liikevaihto oli 515 miljoonaa markkaa.

Liikevaihdon aleneminen oli seurausta kalapakasteliiketoiminnan järjestelyistä ja kalasäilykeliiketoiminnasta luopumisesta. Ryhmän toiminta on kehittynyt ennakoidulla tavalla ja tulos oli viime vuoden tasolla.

Muiden liiketoimintojen liikevaihto oli 133 miljoonaa markkaa ja tulos lähes viime vuoden tasoa. Konsernin rahoituskulujen kasvu johtui Ruotsin kruunun devalvoitumisen aiheuttamista kurssitappiosta, Lannen Polskan euromääräisten lainojen suojauskustannuksista ja rahoitusarvopaperien arvonalentumisista.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot