Mainos
Mainos

Länsivoima kasvatti liikevaihtoaan

Länsivoima-konsernin viime tilikauden liikevaihto oli 1 134 miljoonaa markkaa. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 23 prosenttia.

Tulos ennen satunnaiseriä, varauksia ja veroja oli 144 miljoonaa markkaa. Liikevaihdosta runsas puolet, 662 miljoonaa markkaa tuli sähkön myynnistä ja 496 miljoonaa markkaa verkkotoiminnasta.

Käyttökatetta kertyi 308 miljoonaa markkaa eli runsaat 84 miljoonaa markkaa enemmän edelliseen tilikauteen verrattuna. Käyttökateprosentti oli 27.

Tilikauden päättyessä Länsivoima Oy oli Imatran Voima Oy:n osakkuusyhtiö. Päättyneeltä tilikaudelta jaetaan osinkoa 6,50 markkaa osakkeelta eli yhteensä 42,4 miljoonaa markkaa.

Tuloskehityksen taustalla ovat liiketoiminnan kasvun lisäksi, konsernirakenteessa tapahtuneet muutokset. Lisäksi sähkön hankinta on monipuolistunut, ja hankinnan omavaraisuus on kasvanut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme