Mainos
Mainos

Lapin kaivoksille ympäristö- ja vesitalouslupia

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristö- ja vesitalousluvan Kemin kaivoksen toiminnan laajentamiselle.

Outokumpu Chromen Kemin kaivos sijaitsee Keminmaalla. Yhtiön mukaan laajennus on täydessä käytössä vuoden 2012 jälkipuoliskolla ja se kaksinkertaistaa kaivoksen tuotannon. Yhtiö kertoi kesällä, että se aikoo tuplata ferrokromituotantonsa. Kaivoksen tuotannon nosto voidaan aloittaa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Myös Kolarissa sijaitseva Ruonaojan kaivos sai maanantaina ympäristö- ja vesitalousluvan. Nordkalk-yhtiö aikoo louhia ja murskata kalkkikiveä uudelleen avattavassa kaivoksessa. Alueella on ollut kaivostoimintaa viimeksi 1990-luvulla. Toiminnan voi aloittaa tietyin rajoituksin muutoksenhausta huolimatta. Yhtiö on tehnyt syksyn aikana koelouhintaa, ja toiminta on suunnitelmissa aloittaa suuremmassa mittakaavassa ensi kesänä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme