Mainos
Mainos

Latvian kotitalouksien alamäki jatkuu

Latvian kotitalouksien alamäki näyttää jatkuvan. Maan tilastokeskuksen mukaan talouksien elintaso putosi viime vuonna peräti 15 prosenttia.

Alle puolet - 45,6 prosenttia - talouksista kykeni säilyttämään elintasonsa entisellään, parillakymmenellä prosentilla se heikkeni jonkin verran. Oleellisesti tilanteensa arveli parantuneen vain 1,2 prosenttia talouksista. Lähes kaksi kolmannesta tiedusteluun vastanneista perheistä myönsi, ettei heillä nykyisessä tilanteessa ole varaa hankkia kaikkia välttämättömyystarvikkeitakaan. Vain 5,3 prosenttia vastaajista kertoi, että heiltä jää tarvehankintojen jälkeen hivenen rahaa säästöönkin.

Tilastokeskuksen mukaan jatkuvassa kasvussa on sellaisten perheiden lukumäärä, joiden elinolot heikkenevät. Tänä vuonna vajaat kuusi prosenttia vastanneista pelkäsi, että tulevaisuus on nykyisyyttä tuntuvasti huonompi ja 11,4 prosenttia arveli, että tilanne heikkenee jonkin verran. Vajaat puolet toivoo tilanteen säilyvän edes entisellään ja parantumiseen luottaa hieman yli 10 prosenttia. Lähes kolmannes kaikista vastaajista ei osaa odottaa tulevaisuudelta hyvää eikä pahaa.
(STT-Leta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme