Mainos
Mainos

Lauantaityöt lisääntyvät, kun kaupat ovat auki sunnuntaisin

Lauantaista on tulossa työpäivä entistä useammille, koska kauppojen sunnuntaiaukiolo lisää työvoiman tarvetta muun muassa teollisuudessa, jakelussa ja tietohallinnossa. Myös joukkoliikenteen vuorojen tihentäminen sunnuntaisin voi tulla kyseeseen, jos kauppa-asiointi lisääntyy huomattavasti. Asiasta uutisoi Taloussanomat.

Nykyisessä tilanteessa kauppojen hyllyt ovat sunnuntaina tai viimeistään maanantaina melkoisen aneemisen näköiset.

Elintarviketeollisuusliitto haluaakin lisää joustoa työaikoihin. Toimitusjohtaja Heikki Juutisen mukaan kysymys tulee esiin kevään työehtosopimusneuvotteluissa.

- On taattava, että kuluttajilla on aina tuoretta tavaraa. Jos sitä ei tehdä kotimaassa, kauppa tuo ulkomailta, Juutinen sanoo Taloussanomissa.

Lauantaityön lisääntymisellä on paljon kerrannaisvaikutuksia. Työnantajille se tarkoittaa isompia palkkakuluja, työntekijälle puolestaan esimerkiksi viiden arkipäivän ja kahden vapaapäivän rytmin murenemista. Etenkin yksinhuoltajaperheissä kasvaa tarve päivähoidolle myös lauantaisin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme