Mainos
Mainos

Lehti: Botnia harkitsee vetäytymistä Uruguaysta

Metsä-Botnia kiistää uruguaylaisen lehtitiedon, jonka mukaan yhtiö olisi vetäytymässä Uruguaysta tehtaalle asetetun ympäristövaatimusten vuoksi.

Uruguaylaisen El Pais -sanomalehden mukaan Metsä-Botnia harkitsee kiistellyn Fray Bentosin sellutehdashankkeen hylkäämistä ja vetäytymistä Uruguaysta. Yhtiön viestintäpäällikön Annikki Rintalan mukaan tieto ei pidä paikkaansa.

Hän kertoo, että tehdashankkeessa ei ole tapahtunut mitään uutta, ja Botnia odottaa edelleen Uruguayn ja Argentiinan presidenttien tapaamista.

El Pais kirjoitti eilen myös Botnian johdon ilmoittaneen, ettei töitä Fray Bentosin tehtaalla keskeytetä, koska neuvotteluissa ei ole päästy yksimielisyyteen siitä, kuka maksaisi työntekijöiden palkat keskeytyksen ajalta. Rintalan mukaan tehtaan asennustöiden mahdollisesta keskeyttämisestä ei tehdä minkäänlaisia päätöksiä ennen presidenttien tapaamista.

El Pais -lehden mukaan Botnia harkitsee vetäytymistä Fray Bentosista, koska se pelkää, että Argentiinan tehdashankkeelle asettamat ympäristövaatimukset estäisivät viime kädessä tehtaan toiminnan.

Metsä-Botnian rakennustyömaalla työskentelee 1750 ihmistä. Argentiinalaiset kansalaisjärjestöt ovat olleet huolissaan yhtiön sekä espanjalaisen Encen sellutehtaiden ympäristövaikutuksista.

Argentiinan ja Uruguayn presidenttien on El Paisin mukaan määrä tavata alkavalla viikolla ja neuvotella Botnian ja Encen sellutehdashankkeiden synnyttämästä kiistasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme