Mainos
Mainos

Lehti: Fortumin johtajien etuja leikattu

Yhtiön johdon etuja on karsittu kaikessa hiljaisuudessa sen jälkeen kun valtio-omistaja viestitti tahtonsa asiasta Fortumin hallitukselle.

Fortumin hallitus on karsinut yhtiön johdon ansioita. Helsingin Sanomien mukaan Fortum on purkanut johdon päällekkäisiä palkkioita ja kohtuullistanut johtajien tulevia bonuspalkkioita.

Muutos on tehty kaikessa hiljaisuudessa sen jälkeen kun valtio-omistaja eli kauppa- ja teollisuusministeriö viestitti tahtonsa hallituksen puheenjohtajalle Peter Fagernäsille.

Kauppa- ja teollisuusministeriön omistajaohjausyksikön johtaja Markku Tapio myöntää, että viesti meni hänen kauttaan. Vielä viime syksynä Tapio ei nähnyt kannustinjärjestelmissä päällekkäisyyksiä eikä niissä hänen mielestään rikottu valtio-omistajan tahtoa.

Asia noussee esille tänään Fortumin yhtiökokouksessa. Kokouksessa pohditaan myös, pitääkö yhtiön ostaa omia osakkeita miljardilla eurolla vai sen sijaan investoida.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme