Mainos
Mainos

Lehti: Saab ja Opel yhteistyöhön

Ruotsalainen autovalmistaja Saab yrittää välttää yrityssaneerauksen liittymällä yhteistyöhön saksalaisen Opelin kanssa, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Lehden mukaan General Motorsin Euroopan johtaja Carl-Peter Forster sanoo, että Saabilla on yhä mahdollisuuksia välttää yrityssaneeraus. Keinoksi Forster tarjoaa Saabin ja sen kanssa hankalassa tilanteessa painivan Opelin yhteistyötä. Forster kertoo, että ensimmäiseksi on tarkoitus pyrkiä saamaan Ruotsin valtio osaomistajaksi mahdollisesti perustettavaan uuteen autovalmistajien yhteiseen yritykseen.

Lehti tukee yhteistyötietoaan sillä, että sen mukaan Ruotsin elinkeinoministeri Maud Olofsson olisi ollut asiassa yhteydessä Saksan liittokansleri Angela Merkeliin.

Yrityssaneeraukseen ajautumassa olevan Saabin on määrä kertoa ratkaisunsa saneerauksesta tänään kello 10 Suomen aikaa.

Konkurssin partaalle ajautunut General Motors on kieltäytynyt enää tukemasta Saabia. Ruotsin hallitus ei aio puolestaan pelastaa Saabia veronmaksajien rahoilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme