Mainos
Mainos

Lehti: Telian ja Soneran fuusio miltei valmis

Ruotsalaisen Dagens Industri -lehden mukaan Telian ja Soneran fuusio on enää muodollisuuksia vaille valmis. Lehden mukaan 9 kuukautta kestäneet fuusioneuvottelut ovat kuitenkin olleet erittäin vaikeat.

Soneran ja Telian fuusio etenee.

Dagens Industrien lainaamat nimettömät lähteet kertovat, että Telia ei haluaisi sitoutua Soneran riskipitoisiin kolmannen sukupolven tietoliikennehankkeisiin. Telialla itsellään ei ole 3 G -sitoumuksia ja yhtiö pelkää niiden tulevan kalliiksi.

Yhden vaikeuden neuvotteluihin on tuonut se, että Sonera on voimakkaasti velkaantunut yhtiö. Sen sijaan Telian velkaantumisaste on Euroopan teleoperaattoreiden alhaisimpia. Tämä on tehnyt kauppahinnan määrittämisen vaikeaksi, kirjoittaa Dagens Industri.

Seuraavaksi Telian olisi aikomus fuusioitua tanskalaisen Tele Danmarkin kanssa. Nämä samaan aikaan Sonera-keskustelujen kanssa käydyt neuvottelut olleet helpommat. TDC-kaupan hinnaksi tulee Financial Timesin mukaan 80-100 miljardia kruunua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme