Mainos
Mainos

Lehtiväite: Euro syyllinen Suomen talouskriisin

Washington Post -lehden mukaan euro voi olla talousasiansa hyvin hoitavallekin maalle pahempi kuin konkurssi. 

Lehti nostaa esimerkkimaiksi Suomen ja Alankomaat, joiden talouskasvu on ollut hitaampaa kuin konkurssiin ajautuneessa Islannissa. Artikkelin mukaan sekä Suomi että Alankomaat ovat hoitaneet talousasiansa sääntöjen mukaan, mutta tulokset ovat silti olleet katastrofaalisia. 

– Tämä on tapahtunut siksi, koska itse euro on ongelma. Tai, jos halutaan olla kohteliaita niin nykyinen valuutta on epätäydellinen ja epätäydellisyys tekee siitä haavoittuvaisen, Washington Post -lehden toimittaja Matt O'Brien kirjoittaa.

Lehden mukaan Nokian ja paperiteollisuuden romahduksista olisi selvitty paremmin, jos Suomen valuutta olisi voitu devalvoida. Koska Suomi on eurossa, se ei kuitenkaan ole mahdollista. Tämän vuoksi Suomessa on 1990-luvun lamaakin pidempi taantuma.

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot