Mainos
Mainos

Lehtomäen puoliso lisännyt Talvivaara-omistustaan rajusti

Kansanedustaja Paula Lehtomäen (kesk.) puoliso on hankkinut merkittävästi lisää kaivosyhtiö Talvivaaran osakkeita. Lehtomäen perheen Talvivaara-omistuksia käsiteltiin julkisuudessa laajasti kolme vuotta sitten. Tuolloin miehellä oli noin 51 000 osaketta. Nyt osakkeita on lähes 360 000.

Omistukset käyvät ilmi arvopaperikeskuksen rekisteristä. Sieltä ei kuitenkaan ilmene, milloin Lehtomäen puoliso on kasvattanut omistustaan.

Lehtomäki ei halunnut tänään kommentoida lähipiirinsä osakeomistusta MTV3:lle.

– En itse omista Talvivaaran osakkeita, eikä minulla ole mitään kommentoitavaa yksityisten suomalaisten ihmisten osakeomistuksiin. Pidän myös opposition rivikansanedustajan puolisoa täysin yksityishenkilönä, Lehtomäki vastasi sähköpostitse.

Talvivaaran taloudellinen tilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea ja osakkeen arvo on vain 0,13 euroa. Lehtomäen miehen koko omistuksen arvo nykykurssilla on noin 43 000 euroa.

Yksi mahdollinen ajankohta omistuksen kasvattamiseen on viime keväänä järjestetty osakeanti. Silloin omistajat saivat merkitä kuusi uutta osaketta yhtä vanhaa osaketta kohden 0,16 euron kappalehintaan. Tuossa yhteydessä myös osakkeen arvo liudentui eli pieneni, koska osakkeiden kokonaismäärä kasvoi.

Fiva totesi sisäpiiriepäilyt perusteettomiksi

Ympäristöministerinä toiminut Lehtomäki ilmoitti itse loppuvuodesta 2010, että hänen perheellään on merkittävää omistusta Talvivaarassa. Myöhemmin kävi ilmi, että ostot oli tehty hieman ennen kuin Talvivaara ilmoitti suunnitelmistaan ottaa talteen uraania.

Myös Finanssivalvonta tutki asiaa ja totesi, että ministeri ei ollut saanut sisäpiiritietoa uraanihankkeesta.

Twitter: @svuorikoski

Juttua täydennetty kello 12.07 lisäämällä tietoa osakeannista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme