Mainos
Mainos

Leijonajakelun myynti kilpailuviranomaisten syyniin

Kilpailuvirasto ottaa perusteellisempaan tutkintaan Leijonajakelun myynnin Postille. SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö kertoi lehtijakelijansa myynnistä Postille huhtikuun lopulla. Kaupan ehtona on kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Viraston jatkokäsittely kestää korkeintaan kolme kuukautta.

Tutkimuksissaan se selvittää, voidaanko kauppa hyväksyä vai saako Posti liian vahvan aseman lehtien varhaisjakelussa. Leijonajakelu huolehtii muiden muassa Helsingin Sanomien jakelusta Uudellamaalla. Kaupan myötä Postin markkinaosuus lehtien varhaisjakelusta nousisi lähes 70 prosenttiin.

Kilpailuvirastosta ei kommentoitu asiaa tarkemmin, koska tutkinta on kesken. Ratkaisua tehdessään se joutuu katsomaan myös alueellista kilpailua. Tutkinnan jälkeen Kilpailuvirasto voi hyväksyä kaupan sellaisenaan tai määrätä ehtoja sen hyväksynnälle. Se voi myös pyytää markkinaoikeutta kieltämään kaupan. Ratkaisu on tehtävä viimeistään 23. elokuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme