Mainos
Mainos

Leipäviljasato romahti

Kokonaisviljasato oli tänä vuonna lopullisen satolaskelman mukaan 2880 miljoonaa kiloa. Leipäviljasato putosi liki 40 prosentiia viime vuodesta, mutta rehuviljaa kertyi reilut 10 prosenttia enemmän.

Viljankorjuuta

Leipäviljasato jäi tänä vuonna 170 miljoonaa kiloa eli 38 prosenttia viimevuotista pienemmäksi. Kokonaisviljasato kuitenkin kasvoi viimevuodesta 102 miljoonaa kiloa, sillä rehuviljasato nousi peräti 275 miljoonalla kilolla eli 12 prosentilla.

Leipäviljan hehtaarisadot jäivät viimevuotista huomattavasti pienemmiksi ja lisäksi syysvehnää ja ruista oli myös kylvetty viimevuotista vähemmän. Rehuviljan hehtaarisadot olivat lähellä viime vuoden tasoa, mutta sekä ohran että kauran viljelyalat kasvoivat.

Kuivuus kiusasi erityisen ankarasti leipäviljan päätuotantoalueilla Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Sen sijaan Satakunnassa ja Pohjanmaalla saatiin määrältään normaali ja laadultaan hyvä sato. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme