Mainos
Mainos

Lemminkäinen vahvistaa asemiaan

Lemminkäinen ostaa tanskalaisen Icopalin Tanskan ja Norjan asfaltti- ja kiviainesliiketoiminnan. Kauppahinta on noin 59 miljoonaa euroa eli noin 354 miljoonaa markkaa.

Kauppa tulee voimaan, kun tarvittavat viranomaishyväksynnät on saatu, näillä näkymin päällystyskauden alkuun mennessä. Kaupan myötä Lemminkäisestä tulee Pohjoismaiden toiseksi suurin päällystysurakoitsija.

Lemminkäiselle siirtyvän Icopal Roads -yksikön liikevaihto oli viime vuonna noin 94 miljoonaa euroa (564 mmk). Tanskan päällystysmarkkinoista sillä oli noin 12 ja Norjan markkinoista noin 15 prosentin osuus. Toiminta työllistää yhteensä n. 500 henkilöä.

Lemminkäinen on toiminut Tanskan päällystysmarkkinoilla vuodesta 1994. Kaupan jälkeen sen markkinaosuus Tanskassa nousee noin 20 prosenttiin. Kaupasta kertyvien synergiahyötyjen odotetaan parantavan Lemminkäisen päällystys- ja kiviainestoimialan tulosta tänä vuonna noin 6,7 miljoonalla eurolla ja ensi vuonna noin 8,4 miljoonalla eurolla. Konsernin liiketulosta rasittava liikearvopoistojen lisäys on noin 2 miljoonaa euroa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme