Mainos

Leppiniemi ja Lehtonen erosivat Norvestian hallituksesta

Johtaja Ralf Lehtonen ja professori Jarmo Leppiniemi ovat ilmoittaneet eroavansa Norvestian hallituksesta. Lehtonen ja Leppiniemi ilmoittavat eronsa syyksi sen, että Norvestian hallitus vaihtoi eilen yhtiön toimitusjohtajan.

Norvestia kertoo tämänaamuisessa pörssitiedotteessaan yhtiön oman kannan tapahtumien taustoihin:
"Norvestialla on neljä viimeistä vuotta ollut vakiintunut liiketoimintasuuntaus, perusluonteinen näkemys jonka painopiste on ollut pohjoismaisissa noteeratuissa ja noteeraamattomissa osakkeissa. Tunnusomainen vaikeus koko tämän pitkän pörssisuhdanteen aikana on ollut löytää, erityisesti Suomen ulkopuolelta, osakkeita joita perusluonteisesti katsoen kannattaa ostaa. Ratkaistakseen tämän on Norvestia ensisijaisesti tähdännyt sisäisen osaamisen rakentamiseen eri tavoin.

"Menneet neljä vuotta ovat kuitenkin osoittaneet, että oman organisaation rakentaminen, jolla on sekä syvyyttä että laajaa osaamista ja samalla myös laaja maantieteellinen ulottuvuus, on sekä kallista että vaikeaa. Norvestian sijoitussalkku on yhä vahvasti ylipainottunut Suomeen, millä on sekä hyviä että huonoja puolia, mutta mikä kuitenkin poikkeaa hallituksen päätöksestä laajemmasta maantieteellisestä suuntautumisesta ja mikä voi vaikuttaa negatiivisesti yhtiön pörssikurssiin, vaikka osakevalinta sinänsä onkin erinomainen.

"Hallitus kaipaa siis suurempaa voimien kokoamista, suurempaa keskittymistä tehtäviin ja uusia otteita. Hallitus on siksi punninnut toimitusjohtajan vaihtamisen tuomia hyötyjä ja haittoja. On kiistatonta, että Kim Lindström on pavellut Norvestiaa hyvin ja että hänellä on suuri erikoisosaaminen. Luonnollisesti Kim Lindström on asiallisesti ottaen loistava ehdokas. Mutta hallitus on hyötyjen ja haittojen punninnassa kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, joka on ilmoitettu aiemmin, että allekirjoittaneen tulo toimitusjohtajaksi on Norvestian tulevan kehityksen kannalta parasta ja hallitus on siksi, vähemmistön vastustuksesta huolimatta, halunnut tehdä päätöksen nopeasti ja tehokkaasti asiaa turhaan pitkittämättä", kertoo Norvestian toimitusjohtaja Claes Werkellin allekirjoittamassa pörssitiedotteessa.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot