Mainos
Mainos

Li Peng: Kiina tarvitsee Maailmanpankin tukea

Kiinan pääministeri Li Peng pyysi tänään Maailmanpankilta tukea valtionyritystensä yksityistämiseen. Li tapasi Hongkongissa Maailmanpankin puheenjohtajan James Wolfensohnin.

Kiinan ulkoministeriön edustajan mukaan Li oli selvittänyt Wolfensohnille Kiinan suunnitelmia laajentaa valtionyhtiöiden omistuspohjaa myymällä osuuksia työntekijöille ja paikallisille yhteisöille. Myöhemmässä vaiheessa yrityksistä voidaan muodostaa varsinaisia osakeyhtiöitä.

-Pääministeri Li Peng pyysi Maailmanpankilta apua tähän tarkoitukseen, ministeriön edustaja sanoi tapaamisen jälkeen. Li oli myös kiittänyt rahalaitosta sen Kiinalle aiemmin myöntämästä avusta.

-Maailmanpankin tuella Kiina on pystynyt vähentämään tuntuvasti köyhyyttä maassa, kehittämään maan perusrakenteita ja uudistamaan elinkeinoelämää, edustaja sanoi. Hänen mukaansa Li oli myös vakuuttanut, että Kiina jatkaa pontevasti jo alulle pantuja uudistuksia.
(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme