Mainos
Mainos

Libor-korkoja uudistetaan manipulaatioskandaalin seurauksena

Rahoitusmarkkinoilla viitekorkoina käytetyt Libor-korot eivät finanssivalvoja FSA:n mukaan "kelpaa enää tarkoitukseensa".

Liboreja pitää muuttaa tai ne on korvattava uusilla koroilla, sanoi FSA:n johtaja Martin Wheatley tänään.

Finanssivalvoja määrättiin Libor-skandaalin paljastumisen ja Barclays-pankille määrättyjen sakkojen julkistamisen jälkeen selvittämään viitekorkojen uudistamista ja niiden uskottavuuden palauttamista.

– Liborien nykyinen hallintajärjestelmä ja koroista päättäminen eivät enää kelpaa tarkoitukseensa, ja uudistuksia tarvitaan, sanoi Wheatley.

Liborien asettaminen on Wheatleyn mukaan uudistettava. Korkojen on arvioiden asemesta pohjauduttava entistä enemmän todellisiin kauppoihin.

Pankit voitaisiin myös velvoittaa osallistumaan Liborien asettamiseen korkopohjan laajentamiseksi, sanoi Wheatley. FSA selvittää hänen mukaansa monien muidenkin viitenoteerausten syntymekanismeja, öljystä ja kullasta aina osakekursseihin asti.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme