Mainos
Mainos

Liettuan pörssi päätymässä Omhexin omistukseen

Liettuan valtio on valinnut Omhexin Liettuan pörssin ja Liettuan kansallisen arvopaperikeskuksen ostajaksi. Valtio on kutsunut Omhexin neuvottelemaan 54,5 prosentin omistusosuuden ostamisesta Liettuan pörssistä. Kaupan toteutumisen myötä Omhexin omistus Liettuan pörssistä nousisi noin 85 prosenttiin.

Omhexissä uskotaan, että sopimus osakkeiden ostosta allekirjoitetaan toisen vuosineljänneksen aikana. Samassa yhteydessä Omhexin omistukseen siirtyy myös 32 prosentin osuus Liettuan kansallisesta arvopaperikeskuksesta.

Omhex ei kertonut kaupan hintaa. Sopimusneuvottelujen loppuunsaattamisen jälkeen yhtiö julkistaa pakollisen lunastustarjouksen jäljelle jääville Liettuan pörssin osakkeenomistajille.

Omhex voitti tarjouskilpailussa Varsovan pörssin johtaman yhteenliittymän, jossa oli mukana myös Pariisin, Brysselin, Amsterdamin ja Lissabonin pörssien muodostama Euronext-pörssi. Omhex omistaa jo ennestään Tukholman, Helsingin, Tallinnan ja Riian pörssit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme