Mainos
Mainos

Liikanen korostaisi rahoituspalveluita EU-puheenjohtajuudella

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen arvoi, että eurooppalainen maksualue toisi muun muassa euron edut paremmin esille.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen haluaisi nostaa rahoituspalveluiden kehittämisen yhdeksi keskeisistä teemoista Suomen EU-puheenjohtajakaudella. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Liikasen mukaan edistymismahdollisuuksia parantaa se, että Euroopan unionin komissio on aloittanut useita hankkeita rahoitusmarkkinoiden yhteistyön syventämiseksi.

- Suomessa on erittäin kilpaillut markkinat. Me olemme käynnistäneet varhain sähköiset palvelut ja meillä on myös kokemusta rajat ylittävistä pankkifuusioista, Liikanen sanoo Kauppalehdelle.

Erityisen tärkeänä Liikanen pitää yhtenäistä eurooppalaista maksualuetta. Hänen mukaansa maksaminen hitaus on yhä merkittävä ongelma, vaikka EU-maiden välisten rahansiirtojen kustannuksia on saatu hillittyä.

- Maksujärjestelmä on keskeinen osa markkinataloutta. Eurooppalainen maksualue toisi myös euron edut paremmin esille, Liikanen toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme