Mainos
Mainos

Liikanen: Pysyn Suomen Pankissa

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen antaa selkeän vastauksen arvailuihin hänen mahdolliseen presidenttiehdokkuuteensa kuuden vuoden päästä: hän ei vilkuile Suomen Pankista mihinkään.

Liikanen korosti politiikan toimittajien lounastilaisuudessa saaneensa viime kesänä kaikkien aikojen pisimmän työtehtävänsä, ja siinä hän aikoo pysyä. Liikanen nimitettiin Suomen Pankkiin seitsemän vuoden määräajaksi. Hänet voitaisiin nimittää toiseksikin seitsenvuotiskaudeksi, ja tämä ajatus kuulostaa hänen mielestään mielenkiintoiselta.

Liikanen varoi visusti kommentoimasta myös oman puolueensa SDP:n puheenjohtajakysymystä. Samaten paperialan työmarkkinakiistaan hän ei halunnut puuttua mitenkään. Muutoinkin hän oli melko varovainen sanoissaan.

Liikanen toisti aiemmin esittämänsä varoituksen asuntomarkkinoiden ylikuumenemisesta. Hän mainitsi, että nyt ottavat pitkiä ja vaihtuvakorkoisia lainoja sukupolvet, jotka eivät ole nähneet korkojen nousua. Yksilöiden kannalta tilanne saattaa johtaa ikäviin seurauksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme