Mainos
Mainos

Liikanen toiveikas kiky-sopimuksesta: "Ei me kuitenkaan yhdellä kertaa kaikkea voida korjata"

Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen pitää kilpailukykysopimusta ja veronkevennyksiä Suomen talouden kannalta erittäin merkittävinä.

Metalliliiton valtuusto valtuusto kokoontuu aamupäivällä päättämään sopimuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Useat ammattiliitot ovat sitoneet omat kantansa Metalliliiton päätökseen.

Pääjohtaja Erkki Liikasen mielestä kilpailukykysopimus olisi askel oikeaan suuntaan.

– Suomessa käydään vähän sellaista keskustelua kuin Hectorin laulussa, että mikään ei ole mitään. Se on vähän rasittavaa myöskin. Ei pidä olla turhan kyyninen. Ei me yhdellä kertaa kaikkea voida korjata, mutta jos me puretaan nyt 10 prosentin kilpailukyvyn menetyksestä EU-alueella pois neljä prosenttiyksikköä, niin onhan se kuitenkin merkittävä askel. Sekin on selvä korjaus, että me pidämme palkansaajien ostovoiman entisellään työaikaa pidentämällä,  Liikanen toteaa.

Liikanen toivoo myös paikallisen sopimisen edistyvän järjestöjen välisissä neuvotteluissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot