Mainos
Mainos

Liikelaitokset liipaisimella

Kilpailuviraston entisen ylijohtajan mukaan Suomessa on lainvastaisia, itsekeksittyjä monopoleja, joihin EU oiketetusti puuttuu.

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut Kilpailuviraston entinen ylijohtaja Matti Purasjoki uskoo, että EU:n halu purkaa liikelaitosjärjestelmä vääristyneen kilpailun takia pistää "vipinää valtion laitoksiin."

Hänen mielestään valtion laitosten mahdollinen yhtiöittäminen korjaa liikelaitosten virheet.

- Tässä on tullut tehtyä selviä virheitä ja kilpailun esteitä - kilpailu vääristyy ja meillä on itsekeksittyjä monopoleja, jotka eivät perustu lainsäädäntöön. Jotkut yhtiöt ovat saaneet kiellettyä yhtiötukea, ja tähän EU:kin on kiinnittänyt huomiota, Purasjoki toteaa.

EU:n mukaan valtion liikelaitokset eivät voi toimia markkinoilla aidosti, koska ne on suojattu konkurssilta. Myös liikelaitosten verottomuus on kielletty tukimuoto.

Valtion liikelaitoksia ovat ilmailulaitos Finavia, varustamoliikelaitos Finstaship, luotsausliikelaitos Finnpilot, Metsähallitus ja Senaatti-kiinteistöt.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme