Mainos
Mainos

Liikenneministerillä ei tietoa TIR-rajoituksen syistä

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) sanoo, ettei Venäjän ilmoituksesta sulkea Vaalimaan raja-asema TIR-kuljetuksilta voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Kyllönen ei näe asialla suoraa yhteyttä Krimin tapahtumiin.

– En ehkä äkkiseltään näkisi yhteyttä suoraan siihen. Asialla on vaikutusta myös Venäjän ulkomaankauppaan ja heidän sisäiseen liikenteeseensä.

Kyllösen mukaan ministeriöllä on vain se tieto, että Venäjällä halutaan ohjata liikennettä muille raja-asemille. Mistään muusta hän ei kertomansa mukaan ole kuullut.

Kyllönen kertoo, että Vaalimaata koskeva ilmoitus tuli suomalaisille yllätyksenä. Asia ei ole missään vaiheessa viime viikkojen aikana ollut esillä.

Tulli selvittää venäläisen osapuolen kanssa, mitä he ovat tällä ratkaisullaan hakemassa.

– Koko ajan pöydässä on ollut se kysymys, että lakkaako TIR-liikenne heinäkuun alussa. Mistään uudesta asiasta ei sinällään ole kysymys.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että TIR-kuljetusten rajoitukset johtuvat EU:n talouspakotteista.

TIR-merkityt kuljetukset tullataan vasta määränpäässä, ja ne voivat ohittaa normaalit rajamuodollisuudet.

Venäjän toimesta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot