Mainos
Mainos

Liki pari tuhatta katsoo tulleensa petetyksi puhelinmyyntijutussa

Noin 1 800 pienyrittäjää on saattanut joutua puhelinmyyntihuijauksen kohteeksi. Heille kaupattiin puhelinmyynnin estävää palvelua. Poliisin mukaan estopalvelu ei kuitenkaan toiminut. Palvelun myymistä jatkettiin siitä huolimatta.

Huijauksista epäilty Suomen Verkkoviestintäkeskus on kiistänyt rikosepäilyt. Sen mukaan palvelun myynti lopetettiin, kun sen lainmukaisuus kyseenalaistettiin reilu vuosi sitten.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti toukokuussa epäilevänsä, että jopa 16 000 pienyrittäjää on tullut huijatuksi. Arvio määrästä perustui esitutkinnassa selvitettyihin asiakastietoihin. Palvelua ostaneita yrittäjiä pyydettiin ilmoittautumaan puhelimitse tai internetissä.

Tutkinnanjohtaja Juha Tuovinen kertoi maanantaina, että asianomistajia on ilmoittautunut noin 1 800. Jutun tutkinta on tarkoitus saada valmiiksi syksyn aikana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme