Mainos
Mainos

Lipponen: Emu-jäsenyys ei merkitse nimellispalkkojen joustoa

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä mukanaolo talous- ja rahaliitto Emussa ei merkitse nimellispalkkojen joustamista. Lipponen sanoi tänään Vantaalla, että jos väliaikaisia tulonlisäyksiä ei ulosmitata pysyviksi kustannuksiksi, yritykset voivat parantaa pääomarakennettaan ja sopeutua siten taantumiin paremmin.

Lipponen torjui Suomen Emu-epäilijöiden väitteet siitä, että Emu ei jousta tarpeeksi. Hänen mielestään devalvaatio-odotukset ovat kohottaneet kustannuksia ja laukaisseet yli-investointi- ja velkaantumiskierteen, mikä on tehnyt vientiyritykset haavoittuviksi taantuman suhteen. Lipposen mielestä Emun toteuttaminen on Suomelle suuri haaste, johon sisältyy kiistattomia riskejä.

-Uhkia voidaan parhaiten välttää jatkamalla talouden vakautta lujittavaa politiikkaa ja sijoittamalla voimakkaasti taloutemme rakenteen kehittämiseen entistä monipuolisemmaksi, vastaamaan muiden EU-maiden rakenteita, Lipponen sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme