Mainos
Mainos

Lipponen: Hävytöntä järjestää toisilleen optiovoittoja

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä on hävytöntä, että yritysjohtajat järjestävät toisilleen suunnattomia optiovoittoja, joiden edellytykset on luotu yhteiskunnan päätöksillä. Lipponen otti kantaa mm. Meritassa yritettyihin optiojärjestelyihin Kirkkonummella.

Lipponen sanoi, että yritystoiminnalla on tänään Euroopassa paremmat mahdollisuudet kuin koskaan aikaisemmin. Uusi taloudellinen ilmasto voi kuitenkin luoda uhan taloudellisesta ryöstelystä.
-Missä se on laitonta, valtio voi puuttua asiaan, missä se on epäeettistä, on tiedotusvälineiden tehtävä tehtävä moittia sitä. Rajoja voi olla vaikea vetää, mutta meidän on myös voitava odottaa, että yritykset itse osoittavat vastuuta ja säädyllisyyttä, Lipponen sanoi.
-On suorastaan hävytöntä, että yritysjohtajat, jotka istuvat toisten yritysten johdossa järjestävät toisilleen suunnattomia optiovoittoja, joiden edellytykset on luotu yhteiskunnan päätöksillä, Lipponen totesi.

Lipponen puhui LM Ericssonin toimitalolaajennuksen vihkiäisissä. Hän korosti mm. kansainvälisen turvallisuuden merkitystä tutkimukselle ja yritystoiminnalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme