Mainos
Mainos

Lipponen: Tieto Emusta tänä vuonna

Pääministeri Paavo Lipponen uskoo, että tärkeä tieto Euroopan Unionin talous- ja rahaliiton kolmannen vaiheen toteutumisesta saadaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Jo sitä ennen EU-maat toivottavasti päättävät Emuun osallistuvien maiden valuuttojen kurssien sitomisesta, sanoi Lipponen tänään Helsingissä.
-Syksyn aikana on mahdollista saada aikaan tietopohja, jonka perusteella Emun kolmannesta vaiheesta voidaan tehdä poliittinen päätös EU:n Luxemburgin huippukokouksessa, sanoi Lipponen.

Hänen mukaansa myös EU:n puheenjohtajana toimiva Luxemburg pyrkii tähän. Lipponen esitti näkemyksensä vakuutusyhtiö Pohjolan seminaarissa.

Samassa seminaarissa puhuneen Meritan pääjohtajan Vesa Vainion mukaan on perusteltua syytä olettaa, että Euro syntyy valuuttakurssijärjestelmän nykyisten keskuskurssien pohjalta.
-Keskuskurssi on tällä hetkellä markalle yhtä hyvä kuin vuosi sitten. Se on myös elinkeinoelämän kannalta sopiva taso, totesi Vainio. Hänen mukaansa markan kurssi on ERMiin liittymisen jälkeen myös kehittynyt loogisesti suhteessa keskuskurssiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme